Om

Copyright © Anne Toxværd 2017 | All Rights Reserved | CVR. 31119510 | Tlf. +45 3151 8345 | atkd@annetoxvaerd.dk

logo

Naturen og det kreative har altid fyldt meget

Kreativiteten har altid levet et vildt liv i mig både som barn og

voksen, ligesom naturen altid har fyldt meget i mit liv. I mit

kreative virke inspireres jeg til stadighed af naturen og dens

smukke liv, af årstiderne og af roen og skønheden derude.

 

Som barn synes jeg dengang, at jeg al for tit blev slæbt med i skoven af mine naturglade forældre, og i ferierne skulle vi altid campere og bo i telt for at være tæt på naturen og dyrke udelivet. I dag ser jeg det som en smuk barndomsgave og kan slet ikke lade være med at søge inspiration, ro og fordybelse derude. Jeg tiltrækkes af alt det, der rører sig i naturen, og jeg nyder ture ved strand og skov, og bor tæt op af skovområdet Tokkekøb Hegn i Allerød, hvor jeg tit går ture. Ofte alene for bedre at være tilstede og sanse, mærke, lytte, se, føle og fornemme, hvad naturen vil fortælle mig. Det giver mange gode ideer og er med til at sætte liv i min kreativitet.

 

På min egen rejse mod at finde mig selv og balancen i livet mærker jeg, at jeg også i min kunstneriske udtryksform at jeg arbejder med at skabe noget tilsvarende. Jeg søger fx efter balance mellem det 'lyse og det mørke', det 'blide og feminine' contra det 'rå og maskuline'. Noget som også er at finde ude i naturen. Det giver god kontrast og er med til at frembringe et harmonisk samspil i motivets elementer.

 

Jeg er fascineret af at skabe noget helt fra bunden, hvor jeg samtidig kan sætte mit helt eget unikke præg. Jeg vil gerne bidrage med kunst, som skiller sig lidt ud og samtidig er energifyldt og kan live beskueren op. Mit mål er at skabe noget smukt hver eneste gang. Senest har jeg udviklet en serie af mindre malerier "Living nature", hvor naturens liv og bevægelse er temaet. Også kunstborde med forskellige unikke mønster er noget, som jeg har taget ind under viften af kreative udfoldelser.

ANNE TOXVÆRD (f. 1970)

 

Annes lyst til at skabe og udtrykke sig kreativt har altid været et af de helt store omdrejningspunkter i hendes liv. En selvud-viklingsproces åbnede vejen og satte gang i maleriet.

Mere tid til passionen

Sideløbende har Anne haft en karriere i erhvervslivet, men de seneste år har Anne valgt at give mere tid til malerstunderne og sine passionerede kreative idéer. Anne gik derefter ned i tid på jobbet for at målrette indsatsen omkring arbejdet med sin kunst og for at afprøve nye ideer og teknikker. I de sidste to år har Anne brugt meget tid på at udvikle sig hen imod sin egen personlige kunststil, men har også sideløbende taget en uddannelse som klangmassør. Noget som Anne nu praktiserer ved siden af det kunstneriske. Læs evt. mere på www.klangogvelvaere.dk.

 

Naturalistiske motiver

Anne maler med akryl og hovedsagligt abstrakte og naturalistiske motiver, hvor naturen og dens elementer indgår og optræder i forskellige variationer og udtryk. Anne fortæller, at hendes mål med sit kreative arbejde er at ind-fange naturen og universets liv og røren på sig og gengive det i et udtryk, der både er flowfyldt, farverigt og bevægende.

 

Unikt kunsthåndværk

Med det unikke for øje har Anne også udviklet nogle sprælske mønstre, som hun har malet på blandt andet nogle træbordplader og mindre træklodser. De små borde laves med tilhørende jernstel, som en lokal smed har stået for. Mønstret figurerer også på en mindre serie af malerier.

Hvert maleri og bordplade er malet i hånden og med øje for detaljen. Desuden er hvert mønster nøje gennemtænkt i farvemixet. De små unika borde passer fint sammen med malerierne og kan derved let mixes på kryds og tværs.

 

 

Læs mere på: https://www.facebook.com/annetoxkunst/

 

 

 

Anne Toxværd er autodidakt kunstmaler og har malet siden 2010. Samtidig med en skilsmisse tog hun fat på at trække skeletterne ud af skabet, da hun følte, at det var blevet på høje tid at få kigget dem dybt i øjnene. Det blev starten på et flerårigt selvudviklingsforløb, som hun ttilmeldte sig lidt som en livlinie i en sårbar periode af sit liv med et jobskifte oveni og samtidig stod foran at skulle flytte fra hus og have til en mindre lejlighed og til at undvære børnene i 7 dage ad gangen osv.

"Gys, det var lidt grænseoverskridende det hele, og jeg var langt ude af min komfortzone, husker jeg tydeligt", fortæller Anne. Terapiforløbet var kombineret med en lifecoach-uddannelse, som skulle lære deltagerne at balancere bedre i livet og træffe mere bevidste valg. "Vi var en temmelig stor gruppe på 25 deltagere og det var mange nye mennesker skulle lære at kende", siger Anne. "En god måde at ryste os sammen på var på et par fælles sommerophold på 'Institut for Kunstterapi" i Gadbjerg i Jylland, hvor vi samtidig skulle udforske os selv med at male vores inderste følelser ud på store stykker papir". Det var her, at Anne fik åbent op for noget, som senere skulle vise sig at komme til at fylde rigtig meget i hendes liv.

 

En ny verden åbnede sig

Arbejdet med at åbne op for indestængte følelser i en kunstterapeutiske proces foregik under forskellige temaer, hvor følelserne blev malet ud, og her stod hverken farver, vand eller pensler stille, fortæller Anne. "Det var en alletiders mulighed for at trykke den af og give afløb for sine indeklemte følelser. En spændende fordybelsesprces, som samtidig fik sat gang i Annes lyst til at forsætte med at male derhjemme.

Et nyt kreativt univers åbnede sig og siden har penslerne og Anne været udadskillelige. Årene derefter er gået med at dygtiggøre sig gennem utallige kurser og undervisning hos flere anerkendte kunstnere.

 

Følg mig på de sociale medier