Om

Copyright © Anne Toxværd 2017 | All Rights Reserved | CVR. 31119510 | Tlf. +45 3151 8345 | atkd@annetoxvaerd.dk

logo

Naturen og det kreative har altid fyldt meget i mit liv

"At være kreativ og skabe noget helt fra bunden har altid fascineret mig. Og det

samme har naturen. Derfor er mange af mine motiver naturinspireret".

 

Som barn synes jeg selv, at jeg alt for tit blev "slæbt med" i skoven af mine naturglade forældre, og i ferierne camperede vi altid og boede i telt. I dag ser jeg det kun som en gave, og jeg kan slet ikke lade være med at søge inspiration, ro og fordybelse i naturen. Jeg går tit ture i skoven, og ofte alene, for bedre at kunne være tilstede i nuet, og mine sanser vækkes endnu dybere.

 

På min egen rejse mod at finde mig selv og balancen i livet mærker jeg, at jeg også i min kunstnerriske udtryksform arbejder med at skabe noget lignende. Jeg søger fx efter en balance mellem det lyse og det mørke og det 'blide og feminine' contra det 'rå og maskuline'. Både for at opnå kontrast, men også for at frembringe et samspil, der er i harmoni.

 

Jeg ønsker at bidrage med kunst, som er energifyldt og liver op, og mit mål er at skabe noget unikt og smukt hver eneste gang. Senest har jeg udviklet en serie af malerier "Living nature", hvor naturen og dens evige liv og røren på sig er temaet.

ANNE TOXVÆRD (f. 1970)

 

Annes lyst til at skabe og udtrykke sig kreativt har altid været et af de helt store omdrejningspunkter i hendes liv. En selvudviklingsproces åbnede vejen og satte gang i maleriet.

give mere tid til malerstunderne og sine passionerede kreative idéer.

Hun gik derfor ned i timer på job-bet for at målrette indsatsen om-kring arbejdet med sin kunst og for at kunne afprøve nye ideer og teknikker. Anne har derfor de sidste to år udviklet sig hen imod sin helt egen personlige stil og måde at udtrykke sig kunstnerisk.

 

Naturalistiske motiver

Anne maler med akryl og hoved-sagligt abstrakte og naturalistiske motiver, hvor naturen og dens ele-menter indgår og optræder i for-skellige variationer og udtryk.

 

Unikt kunsthåndværk

Med det unikke for øje har Anne også udviklet designserien 'Amonie Design' bestående af mindre hånd-malede kunstbordplader med stel og tilhørende matchende malerier, som kan mixes på kryds og tværs. Læs mere om serien her.

 

 

Anne er autodidakt kunstner og har malet siden 2010. Efter en skilsmisse tog hun fat på at trække sine egne skeletter ud af skabet, da det var blevet på høje tid at få kig-get dem dybt i øjnene. Hun start-ede derfor på et 2 1/2-årigt selv-udviklingsforløb sammen med en gruppe på 25 andre, hvor det fælles sommerophold var et ugekursus på 'Institut for kunstterapi' i Gadbjerg. Her skulle følelserne males ud.

"Det personlige arbejde med åbne op for indestængte følelser og længsler sammen med farver og pensler fik sat gang i det hele, og en ny verden åbnede sig for mig", fortæller Anne. Siden har hun og penslerne været udadskillelige. I årene derefter har Anne dygtiggjort sig gennem kurser og undervisning hos flere anerkendte kunstnere.

 

Mere tid til passionen

I alle årene har Anne sideløbende haft en karriere i erhvervslivet, men de seneste år har hun valgt at

 

 

 

 

 

Følg mig på de sociale medier