Om

Copyright © Anne Toxværd 2017 | All Rights Reserved | CVR. 31119510 | Tlf. +45 3151 8345 | atkd@annetoxvaerd.dk

logo

Naturen og det kreative har altid fyldt meget

Kreativiteten har altid levet et vildt liv i mig både som barn og

voksen, ligesom naturen altid har fyldt meget i mit liv. I mit

kreative virke inspireres jeg til stadighed af naturen og dens

smukke liv, af årstiderne og af roen og skønheden derude.

 

Som barn synes jeg, at jeg al for tit blev slæbt med i skoven af mine naturglade forældre, og i ferierne skulle vi altid campere og bo i telt. De nød at være tæt på naturen og dyrke udelivet. I dag ser jeg det som en smuk barndomsgave, de gav mig, og jeg kan slet ikke lade være med at søge inspiration, ro og fordybelse derude. Jeg tiltrækkes af alt det, der rører sig i naturen, og jeg nyder ture ved strand og skov, og bor tæt op af skovområdet Tokkekøb Hegn i Allerød, hvor jeg tit går ture. Ofte alene for bedre at være tilstede og sanse, mærke, lytte, se, føle og fornemme, hvad naturen vil fortælle mig. Det giver mange gode ideer og er med til at sætte liv i min kreativitet.

 

På min egen rejse mod at finde mig selv og balancen i livet mærker jeg også i min kunstneriske udtryksform, at jeg arbejder med at skabe noget tilsvarende. Jeg søger fx efter balance i det lyse og det mørke og også i det blide/feminine contra det rå/maskuline. Det giver god kontrast og er med til at frembringe et harmonisk samspil i motivets elementer.

 

Jeg er fascineret af at skabe noget helt fra bunden, hvor jeg samtidig kan sætte mit helt eget unikke præg. Jeg vil gerne bidrage med kunst, som skiller sig lidt ud og samtidig er energifyldt og kan live beskueren op. Mit mål er at skabe noget smukt hver eneste gang. Senest har jeg udviklet en serie af mindre malerier "Living nature", hvor naturens liv og bevægelse er temaet. Også kunstborde med forskellige unikke mønster er noget, som jeg har taget ind under viften af kreative udfoldelser.

ANNE TOXVÆRD (f. 1970)

 

Annes lyst til at skabe og udtrykke sig kreativt har altid været et af de helt store omdrejningspunkter i hendes liv. En selvud-viklingsproces åbnede vejen og satte gang i maleriet.

Mere tid til passionen

Sideløbende har Anne haft en karriere i erhvervslivet, men de seneste år har Anne valgt at give mere tid til malerstunderne og sine passionerede kreative idéer. Anne gik derefter ned i tid på jobbet for at målrette indsatsen omkring arbejdet med sin kunst og for at afprøve nye ideer og teknikker. I de sidste to år har Anne brugt meget tid på at udvikle sig hen imod sin egen personlige kunststil, men har også sideløbende taget en uddannelse som klangmassør. Noget som Anne nu praktiserer ved siden af det kunstneriske. Læs evt. mere på www.klangogvelvaere.dk.

 

Naturalistiske motiver

Anne maler med akryl og hovedsagligt abstrakte og naturalistiske motiver, hvor naturen og dens elementer indgår og optræder i forskellige variationer og udtryk. Anne fortæller, at hendes mål med sit kreative arbejde er at ind-fange naturen og universets liv og røren på sig og gengive det i et udtryk, der både er energifyldte, farverige og bevægende.

 

Unikt kunsthåndværk

Med det unikke for øje har Anne også udviklet nogle sprælske mønstre, som hun har malet på blandt andet nogle træbordplader og mindre træklodser. De små borde laves med tilhørende jernstel, som en lokal smed har stået for. Mønstret figurerer også på en mindre serie af malerier.

Hvert maleri og bordplade er malet i hånden og med øje for detaljen. Desuden er hvert mønster nøje gennemtænkt i farvemixet. De små unika borde passer fint sammen med malerierne og kan derved let mixes på kryds og tværs.

 

 

Læs mere på: https://www.facebook.com/annetoxkunst/

 

 

 

Anne Toxværd er autodidakt kunstmaler og har malet siden 2010. Samtidig med en skilsmisse tog hun fat på at trække skeletterne ud af skabet, da det var blevet på høje tid at få kigget dem i øjnene. Det begyndte med et flerårigt selvudviklingsforløb, som Anne tilmeldte sig lidt som en livlinie i en sårbar periode, hvor livet tog en anden drejning. Den stod både på en afsked med hus og højtelsket have for at flytte i en mindre lejlighed. Samtidig var tanken om at skulle undvære børnene i 7 dage ad gangen næsten ubærlig og oveni var der også lige et jobskifte. "Det var noget angstprovokerende det hele. Jeg var langt ude af min komfortzone, og det var virkelig en hård følelsesmæssig rutschetur", fortæller Anne.

Terapiforløbet var kombineret med en lifecoach-uddannelse, som skulle lære deltagerne at balancere bedre i livet og træffe mere bevidste valg. "Vi var en temmelig stor gruppe på 25 deltagere, og det var mange nye mennesker at skulle lære at kende. En god måde at ryste os sammen var på et fælles sommerophold på 'Institut for Kunstterapi" i Gadbjerg i Jylland, hvor vi samtidig skulle udforske os selv ved blandt andet at male vores inderste følelser ud". Det var her, at Anne fik åbent op for noget, som senere skulle vise sig at komme til at fylde rigtig meget i hendes liv.

 

En ny verden åbnede sig

Arbejdet med at åbne op for uforløste følelser i den kunstterapeutiske proces foregik under forskellige temaer med vægt på at male det ud som fyldte på store stykker papir. "Og jeg skal da lige love for, at hverken farver, vand eller pensler stod stille", fortæller Anne. "Det var en rigtig god måde at få sit følelsesmæssige ståsted bearbejdet og få åbnet op for noget at det, som man har undertrykt i sit liv".

En spændende fordybelsesproces, som samtidig fik sat gang i Annes lyst til at forsætte med at male derhjemme og et nyt kreativt univers åbnede sig. Siden har penslerne og Anne været udadskillelige. Årene derefter er gået med at dygtiggøre sig gennem utallige kurser og undervisning hos flere anerkendte kunstnere.

 

Følg mig på de sociale medier