Om

Copyright © Anne Toxværd 2017 | All Rights Reserved | CVR. 31119510 | Tlf. +45 3151 8345 | atkd@annetoxvaerd.dk

logo

Naturen og det kreative har altid fyldt meget i mit liv

"At være kreativ og skabe noget helt fra bunden har altid fascineret mig. Og det

samme har naturen. Derfor er mange af mine motiver naturinspireret".

 

Som barn synes jeg, at jeg alt for tit blev "slæbt med" i skoven af mine naturglade forældre, og i ferierne camperede vi altid og boede i telt. I dag ser jeg det som en smuk barndomsgave og kan slet ikke lade være med at søge inspiration, ro og fordybelse i naturen og udelivet. Jeg tiltrækkes af alt det, der rører sig derude, og jeg går tit ture i skoven og i Tokkekøb Hegn, som jeg bor lige op af. Ofte alene for bedre at være i nuet, mærke naturen og vække mine sanser endnu dybere ved at stoppe op, lytte, mærke, se og fornemme naturens liv og røren på sig.

 

På min egen rejse mod at finde mig selv og balancen i livet mærker jeg, at jeg også i min kunstneriske udtryksform arbejder med at skabe noget lignende. Jeg søger fx efter en balance mellem det lyse og det mørke og det 'blide og feminine' contra det 'rå og maskuline'. Både for at opnå kontrast, men også for at frembringe et samspil, der er i harmoni.

 

Jeg ønsker at bidrage med kunst, som er energifyldt og liver op, og mit mål er at skabe noget unikt og smukt hver eneste gang. Senest har jeg udviklet en serie af malerier "Living nature", hvor naturen og dens evige liv og røren på sig er temaet.

ANNE TOXVÆRD (f. 1970)

 

Annes lyst til at skabe og udtrykke sig kreativt har altid været et af de helt store omdrejningspunkter i hendes liv. En selvud-viklingsproces åbnede vejen og satte gang i maleriet.

Anne er autodidakt kunstmaler og har malet siden 2010. Efter en skils-misse tog hun fat på at trække skeletterne ud af skabet, da hun følte at det der havde hobet sig op i "rygsækken", efterhånden var blevet tungt at slæbe rundt på. Det blev starten på et 2 1/2-årigt selvudviklingsforløb kombineret med en lifecoachuddannelse, som hun tog sammen med en gruppe på 25 andre. En del af forløbet bestod af et fælles sommerophold på 'Institut for Kunstterapi", hvor følelserne skulle males ud.

 

En ny verden åbnede sig

Det personlige arbejde med at åbne op for indestængte følelser i den kunstterapeutiske proces bestod blandet andet i at male følelser udfra forskellige temaer på store stykker hvidt papir med farver, vand og pensler - og også fingrene blev taget i brug. Anne fortæller, at så var det ellers bare med at give den gas og fordybe sig i at male det ud, som havde hobet sig op indeni. En spændende proces som samtidig fik sat gang i hendes lyst til at forsætte med at male derhjemme.

Det blev starten på et nyt kreativt univers åbnede sig og skulle udforskes. Siden har penslerne og Anne været udadskillelige. Årene derefter er gået med at dygtiggøre sig gennem kurser og undervisning hos flere aner-kendte kunstnere.

 

Mere tid til passionen

I alle årene har Anne sideløbende haft en karriere i erhvervslivet, men de seneste år har hun valgt at give mere tid til malerstunderne og sine passionerede kreative idéer. Anne gik derefter ned i tid på jobbet for at målrette indsatsen omkring arbejdet med sin kunst og for at afprøve

nye ideer og teknikker. I de sidste to år har Anne brugt meget tid på at udvikle sig hen imod sin egen personlige kunststil, men har også sideløbende taget en uddannelse som klangmassør. Noget som Anne nu praktiserer ved siden af det kunstneriske. Læs evt. mere på www.klangogvelvaere.dk.

 

Naturalistiske motiver

Anne maler med akryl og hovedsagligt abstrakte og naturalistiske motiver, hvor naturen og dens elementer indgår og optræder i forskellige variationer og udtryk. Anne fortæller, at hendes mål med sit kreative arbejde er at ind-fange naturen og universets liv og røren på sig og gengive det i et udtryk, der både er flowfyldt, farverigt og bevægende.

 

Unikt kunsthåndværk

Med det unikke for øje har Anne også udviklet nogle sprælske grafiske mønstre. En stil lidt á la retro, som hun har malet på blandt andet nogle træbordplader og mindre træklodser. De små borde laves med tilhørende jernstel, som en lokal smed har stået for. Mønstret figurerer også på en mindre serie af malerier.

Hvert maleri og bordplade er malet i hånden og med øje for detaljen. Desuden er hvert mønster nøje gennemtænkt i farvemixet. De små unika borde passer fint sammen med malerierne og kan derved let mixes på kryds og tværs.

Følg mig på de sociale medier